Ingrediënten:
18 stroopwafels
paar mini stroopwafels voor decoratie
500 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakje klop fix
75 gr nogatine stukjes
600 gr Monchou roomkaas
2 eetl suiker
1 vanillestokje
Boter om in te vetten
 
Materialen
Eventueel bakpapier
Springvorm ca 24 cm
 
Bereiding:
Breek of maal de grote stroopwafels in stukjes. Snijd het vanillestokjes door de lengte doormidden en schraap het merg er uit. Klop de slagroom bijna stijf met de zakjes klop fix. Voeg de vanillemerg, vanillesuiker en gewone suiker toe en roer goed door.Voeg daarna beetje bij beetje de roomkaas toe. klop het mengsel nog even door zodat er geen klonters meer in zitten, voeg dan de nogatine toe. Vet de springvorm in en bedek eventueel de bodem met bakpapier. Verwarm de stukjes stroopwafel kort in een pan of in de magnetron totdat ze een beetje zacht worden en de karamel iets vloeibaar begint te worden.Verdeel ongeveer de helft tot 2/3 deel van de stroopwafels om de bodem te bedekken. Druk zachtjes aan. Giet het roomkaasmengsel voor het helft er op en bestrooi met de rest van de koek (bewaar wat kruimels voor decoratie). Giet de de rest van het mengel er boven op en decoreer de taart met wat kruimels en mini stroopwafels. Zet minimaal 3 uur in de koelkast. Haal de taart 15 voor het sereveren uit de koelkast, hierdoor voorkom je dat de bodem nog erg hard is door de koeling.