Ingrediënten 
3 flinke appels (goudrenette)
200 gr bloem
100 gr roomboter
85 gr suiker (voor bij de appels)
100 gr suiker (voor de crumble)
Snuf kaneel
10 ml water
 
Materialen
1 ovenschaal á 20 cm of 4 kleine schaaltjes
 
Bereiding
Schil de appels en snijd ze in dunne partjes. Verwarm het water in een pannetje. Voeg de appels en 85 gram suiker toe. Kook de appels al roerend in 30 minuten op laag vuur zacht. Als de appels zacht zijn haal je ze van het vuur en voeg je de kaneel toe. Verdeel de appelmoes over de schaaltjes en laat afkoelen.Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bloem in een kom en voeg de boter in stukjes toe. Meng de boter met je handen door de bloem totdat er fijne kruimels ontstaan, dit duurt een minuut of 3. Voeg 100 gram suiker toe en meng ook door de crumble. Zorg dat er geen grote klonters meer in zitten.Verwarm de oven op 175 graden. Doe de bloem in een kom en voeg de boter in stukjes toe. Meng de boter met je handen door de bloem totdat er fijne kruimels ontstaan, dit duurt een minuut of 3. Voeg 100 gram suiker toe en meng ook door de crumble. Zorg dat er geen grote klonters meer in zitten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb