Ingrediënten
Porties: 42 

  • 500 gr bloem
  • 2 theelepels baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 340 gr zachte boter
  • 250 gr suiker
  • 330 gr bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 670 gr pure chocolade, in kleine stukjes gebroken

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de bloem, baksoda en het zout samen in een kom.
  2. Pak een grote kom, en mix de boter, suiker, en bruine basterdsuiker tot een romig mengsel. Klop de eieren er één voor één doorheen, en roer ook het vanille-extract erdoor. Voeg geleidelijk de bloem toe, ongeveer 100 gr per keer, en roer dan voorzichtig de chocoladestukjes door het beslag. Leg afgeronde eetlepels deeg in bolletjes op de bakplaten, ongeveer 5 cm van elkaar af.
  3. Bak ze in de voorverwarmde oven goudbruin, 12 tot 15 minuten. Laat ong. 5 minuten afkoelen op de bakplaat, voordat je ze verwijdert om verder op een rooster af te laten koelen.