De benodigdheden:

- een mixer
– kom om in te mixen
– cupcakevormpjes
– cupcake bakplaat of siliconenvorm
– 5 á 6 schaaltjes (afhankelijk van het aantal verschillende kleuren)
– 6 lepeltjes
– een oven

De ingrediënten (voor 12 cupcakes):

- 125 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram (fijne) kristalsuiker
– 125 gram boter (op kamertemperatuur!)
– 2 eetlepels melk (op kamertemperatuur)
– 2 eieren (op kamertemperatuur)
– kleurstoffen (geel, oranje, rood, paars, groen, blauw)

Voor de topping:

- 125 gram poedersuiker
– 125 gram boter
– eventueel vanillearoma
– regenboog zure matten

Bereiding:

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Hierdoor mengen ze makkelijker en krijg je een egaal en luchtig beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de vormpjes in de bakplaat.Klop de boter luchtig. Voeg daarna beetje bij beetje de suiker toe en meng dit met de boter. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix dit tot een glad geheel. Daarna kan het zelfrijzend bakmeel erbij. Ook dit mix je weer. Ten slotte gaan er twee eetlepels melk bij. Mix alles nog even goed door elkaar tot een glad en luchtig beslag.Verdeel het beslag over de 6 schaaltjes. Probeer in alle bakjes ongeveer even veel beslag te doen.Voeg vervolgens aan ieder bakje een verschillende kleurstof toe. Ik had maar vier kleuren (geel, oranje, rood en blauw) en besloot geel en blauw te mengen voor een groene kleur. Dit ging prima, hoewel ik wel een beetje uitschoot met de blauwe kleur, waardoor het donkergroen is. Hetzelfde trucje wilde ik voor de paarse kleur doen (blauw en rood) maar dit ging mis. Het werd een vieze bruine kleur. Ik heb er toen maar chocolade aan toegevoegd (hagelslag) en er chocoladecupcakes van gemaakt, haha. Ik had dus niet 6 kleuren in mijn cupcakes, maar 5. Meng met een lepeltje de kleurstof door het beslag.

Verdeel nu laagje voor laagje de verschillende kleuren beslag over de vormpjes. Dit is best lastig en dit was ook het moment waarop ik dacht: dit wordt niks. Maar de laagjes hoeven echt niet perfect glad en egaal te zijn. In de oven komt alles goed.

Nu kunnen de cupcakes in de oven (175 graden) voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Test met een satéprikker of de cupcakes klaar zijn door deze in de cupcake te steken en als hij er droog en schoon uit komt is het cakeje gaar. Kleven er stukjes aan? Dan moeten de cakejes nog iets langer.

Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster voordat je verder gaat met de topping.Voor de topping heb ik een eenvoudige botercrème gemaakt. Gewoon poedersuiker mengen met boter en eventueel vanillearoma toevoegen. Als je de botercrème mooi wil opspuiten met een spuitzak heb je meer nodig dan wanneer je, zoals ik, de botercrème er gewoon op smeert. Voor een mooie opgespoten toef heb je ongeveer 125 gram boter (op kamertemperatuur) nodig en 125 gram poedersuiker voor 12 cupcakes. Ik had wat minder cupcakes (omdat er een paar mislukt waren, waar ik dus die chocoladecupcakes van gemaakt had) en bracht maar een dun laagje aan, dus ik had voldoende aan de helft.Ten slotte snijdt je de regenboog zure matten door de helft en die zet je als een regenboog op de cupcakes.

Eet smakelijk!

Maak jouw eigen website met JouwWeb