Ingrediënten
225 gr patent bloem
75 gr suiker
1 eetl bakpoeder
80 gr koude roomboter
250 ml melk
1 ei
1 theel vanille extract
18 Oreokoekjes (ongeveer 1,5 rol)
 
Materialen:
muffinbakblik
Papieren muffinvormpjes
Mixer
 
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder en suiker. Voeg de boter in stukjes toe en mix met een mixer net zolang tot er allemaal kleine kruimeltjes ontstaan (soort broodkruim). Klop in een andere kom de eieren, melk en vanille-extract door elkaar met een garde. Voeg het melk-mengsel bij de meelkruimels en roer kort met een houten lepel door. Het beslag is erg nat maar dat komt goed. Verkruimel de Oreokoekjes en bewaar een klein beetje voor de topping. Voeg de rest van de koekkruimels toe aan het beslag, dit wordt hierdoor steviger. Doe papieren muffinvormpjes (of stukjes bakpapier) in de muffinvorm. Verdeel het beslag tot net onder de rand van de muffinvormpjes. Bestrooi de bovenzijde met wat stukjes Oreo. Bak de muffins ca 20 – 25 min in de oven totdat ze net licht bruin kleuren en gaar zijn van binnen.