
Ingrediënten
Porties: 10
- 125 gr bloem
- 50 gr boter
- 4 el basterdsuiker
- 2 el gemalen amandelen
- 1 ei
- 300 gr vruchtenjam naar smaak
- 5 el poedersuiker (voor de decoratie)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min › Bereiding: 12min › Klaar in:32min
- De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten invetten.
- Bloem in een kom zeven en de boter erin wrijven. Suiker en amandelen erdoor mengen. Met een vork het ei erdoor mixen tot een stijf deeg ontstaat.
- Het deeg op een licht bebloemd oppervlak glad kneden. Het deeg tot een dunne laag uitrollen en 5 cm grote rondjes uitsnijden (of rechthoeken). Het deeg dat na het uitsnijden overblijft weer kneden, uitrollen en dezelfde rondjes uitsnijden tot u 20 stuks heeft. De rondjes over bakplaten verdelen.
- 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekje licht gebruind zijn. Ong. 3 minuten op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op roosters leggen.
- Als de koekjes volledig zijn afgekoeld de helft met een dun laagje jam besmeren en de andere koekjes erop leggen. Bestrooien met poedersuiker.
Maak jouw eigen website met JouwWeb