Ingrediënten
Porties: 10 

  • 125 gr bloem
  • 50 gr boter
  • 4 el basterdsuiker
  • 2 el gemalen amandelen
  • 1 ei
  • 300 gr vruchtenjam naar smaak
  • 5 el poedersuiker (voor de decoratie)

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

  1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Bakplaten invetten.
  2. Bloem in een kom zeven en de boter erin wrijven. Suiker en amandelen erdoor mengen. Met een vork het ei erdoor mixen tot een stijf deeg ontstaat.
  3. Het deeg op een licht bebloemd oppervlak glad kneden. Het deeg tot een dunne laag uitrollen en 5 cm grote rondjes uitsnijden (of rechthoeken). Het deeg dat na het uitsnijden overblijft weer kneden, uitrollen en dezelfde rondjes uitsnijden tot u 20 stuks heeft. De rondjes over bakplaten verdelen.
  4. 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koekje licht gebruind zijn. Ong. 3 minuten op de bakplaat laten afkoelen en vervolgens op roosters leggen.
  5. Als de koekjes volledig zijn afgekoeld de helft met een dun laagje jam besmeren en de andere koekjes erop leggen. Bestrooien met poedersuiker.