Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels speculaas of koekkruiden

Vanille Speculaas Topping
250 gram poedersuiker

250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract
2 theelepels speculaas of koekkruiden

Methode:

Maak de basis cupcakes en voeg aan het zelfrijzend bakmeel de speculaas of koek kruiden toe.

Topping
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het water, vanille en speculaas of koekkruiden toe.

Je kan deze topping kleuren met een druppeltje kleurstof. Breng de topping aan met een spuitzak met Jumbo ronde tip. Het koekje als decoraties in de topping is gemaakt met een Gingerbread boy uitsteker.

Zelf speculaas kruiden maken
Meng de volgende kruiden door elkaar en bewaar het kruidenmengsel in een potje met goed af te sluiten deksel:

30 g kaneel
10 g kruidnagel poeder
10 g nootmuskaat
5 g witte peper
5 g anijszaad
5 g korianderzaad

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb