Ingrediënten
Porties: 60 

  • 225 gr boter, zacht
  • 300 gr suiker
  • 1 ei
  • 1 1/2 eetlepel sinaasappelrasp
  • 2 eetlepels schenkstroop
  • 375 gr bloem
  • 2 theelepels baksoda
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze
Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

  1. Klop de boter en suiker romig. Voeg het ei toe en mix goed door. Mix de sinaasappelrasp en stroop erdoor. Voeg de bloem, baksoda, kaneel, gember, gemalen kruidnagels en zout toe, en meng goed door. Doe het deeg tenminste 2 uur in de koelkast, ik doe dit normaal een nacht.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C / gasovenstand 5. Vet bakplaten in. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een dikte van 0,5 cm. Snij ze in de gewenste vorm met koekjesstekers. Leg de koekjes 2 tot 3 cm van elkaar af op de bakplaten.
  3. Bak 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koekjes stevig en licht geroosterd zijn aan de randjes.

Maak jouw eigen website met JouwWeb