Ingrediënten :

  • 2 kopjes suiker
  • 1 kopje koffiemelk
  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • een kwart theelepel zout
  • 1,5 kopje pure chocolade in kleine stukjes gebroken
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiden :

1. neem een 20x20cm grote bakpan met bakpapier en zet deze aan de kant.

2. In een middelgrote sauspan op middelhoog vuur combineer je de suiker, koffiemelk, boter en zout. Breng alles aan de kook waarbij je constant in de pan roert. Kook dit voor 4 tot 5 minuten of tot de mix dikker begint te worden. Haal nu de pan van het vuur. Roer de chocolade en vanille door de mix heen en blijf roeren tot de chocolade goed gesmolten is.

3. Giet de chocolade mix over in de voorbereide bakpan en plaats deze voor minstens 4 uur in de ijskast of de hele nacht. Haal de cake uit de ijskast en snij deze in 3x3cm vierkantjes. Je kunt deze nu direct opeten of bewaren in de koelkast in een lucht dichte doos.